Υλικά1 ½ κιλό τσιπούρες
1 ½ κιλό σέλερυ
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι
2 λεμόνια
αλάτι χοντρό, πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σέλινο, το ζεματάμε σε νερό που βράζει και το σουρώνουμε. Καθαρίζουμε τις τσιπούρες, τις πλένουμε και τις αλατίζουμε με χοντρό αλάτι, το οποίο και αφαιρούμε αργότερα. Ρίχνουμε το ζεματισμένο σέλερυ και το ελαιόλαδο στην φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν το σέλινο μαλακώσει, βάζουμε τις τσιπούρες που τις έχουμε ελαφοτηγανήσει, μέσα στην κατσαρόλα πάνω από το σέλερυ σε μια στρώση, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, ίσα που να σκεπάζει τα ψάρια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε. Κατά διαστήματα κουνάμε την κατσαρόλα, για να μην κολλήσει το φαγητό.
Όταν η τσιπούρα ξεκολλάει από το πλάι, εέιναι έτοιμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια ανακατεμένα με λίγο αλεύρι, και ζουμάκι από το φαγητό, χτυπάμε και ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει δυο-τρεις βράσεις .Αφερούμςε από τη φωτιά, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε . Αν δεν μας ενοχλεί βάζουμε και ψιλοκομένο κρεμμύδι στην κατσαρόλα με το σέλερυ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου