Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ναυτική Τέχνη για παιδιά



  Οι Boatsafekids και Sail safe είναι δυο ιστοσελίδες σχετικές με την Ναυτιλία και τα παιδιά .
Μέσα σε αυτό το (Boatsafekids )χώρο γίνεται μια εισαγωγή στον υπέροχο και μαγικό κόσμο της Ναυσιπλοΐας, των παιδιών παιδιά (και των  γονέων) που ενδιαφέρονται για το ταξίδεμα στη θάλασσα.

Με μέντορα τοn Limejuice sailor (τον ναύτη λεμονάδα) βρίσκουμε απαντήσεις και χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με την Ασφάλεια επιβαινόντων και σκάφους , την Υδροδυναμική (πώς επιπλέει το σκάφος, πώς ταξιδεύει ), τη Ναυπηγική,( πώς χτίζεται , από τί υλικό ), τη Ναυτιλία , (πώς ταξιδεύουμε , ποιά τα Ναυτικά όργανα και βοηθήματα.)
Οι γονείς μπορούν να θέτουν  τα ερωτήματα  των παιδιών και να παίρνουν απαντήσεις από τον Captain Matt. "Διαβάζοντας κάποιο παιδάκι το βιβλίο του Ιουλιου Βερν "20.000 λέυγες κάτω από τη θάλασσα" ρωτάει σε πόση απόσταση αντιστοιχούν, οι 20.000 λεύγες  ή τί είναι ο ναυτικός κόμβος ".
Θέματα Ναυτική Τέχνης , όπως , πώς φροντίζουμε και περιποιούμαστε το σκαφάκι μας; , πώς συμπεριφερόμαστε πάνω σε αυτό στη θάλασσα και στο "λιμάνι"; Ποιά είναι η αντοχή των σωσιβίων και πώς αυτά επιπλέουν; Κι όλα αυτα μέσα από την γνωστή Βρετανική τήρηση και επιμονή στους κανονισμούς με την απαραίτητη δόση χιούμορ (Βρεττανικού βεβαίως)
Στο δε Sail safe είναι η παιδική ιστοσελία της RYA (της Royal Yachting Academy) όπου γίνεται εισαγωγή στα θέματα ασφάλειας , Ναυσιπλοΐας ,  Μετεωρολογίας, προετοιμασίας του ταξιδιού, του ταξιδέματος γενικότερα,

Είναι η ιστοσελίδα της παιδικής "Ναυτοσύνης". Κατά την ταπεινή μου γνώμη η RYA έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ώστε τα παιδάκια να ενδιαφερθούν, να συμμετέχουν και να αγαπήσουν αυτό το χώρο.
 Υπέροχα είναι και τα βιβλία τους σχετικά με το παιδί και την ναυτιλία όπου με λίγες σταράτες κουβέντες και μια σειρά πό ζωγραφιές τα παιδιά -και οι μεγάλοι γιατί όχι- σαλπάρουν με κέφι για την μακρινή γραμμή των οριζόντων. Μελετώντας αυτά τα βιβλιαράκια και τις σελίδες θυμήθηκα τον Robert Burges τον Εγγλέζο ναύτη (καλή του ώρα)  που ήταν ίσως ο μοναδικός που έκανε τετρωρία στην Βαρδιόλα διότι έτσι "ορίζει ο κανονισμός " μου έλεγε. Μαλλον δεν ήταν ο μοναδικός ... υπήρχε άλλος ένας ναύτης που έκανε βάρδια στην Βαρδιόλα αρμενίζοντας το Αιγαίο..αλλά αυτό δεν αφορά στο παρόν post ;)
 
 
Καλή διασκέδαση και καλές πλεύσεις
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: