Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Γρίπη

Νέα Γρίπη: σε καραντίνα οι πέντε ασθενείς του κρουαζιερόπλοιου
Ιουλίου 24, 2009

Ειδήσεις Ελλάδα:

Σε καραντίνα κρατούνται οι πέντε επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Ruby Princess, που παρουσίασαν συμπτώματα της Νέας Γρίπης. Πρόκειται για τέσσερις επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος.

Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε την Παρασκευή στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από την Τουρκία και στις 5:00 το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσει για τη Βενετία.

Τα πιθανά κρούσματα γνωστοποίησε στο κεντρικό λιμεναρχείο του Πειραιά ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου, ενώ ζήτησε και τη μεταφορά των ασθενών στο νοσοκομείο.

Οι υπόλοιποι 3.390 επιβάτες και οι 1.190 ναυτικοί δεν παρουσιάσει συμπτώματα της Νέας Γρίπης.

Όπως τόνισε ο αντινομάρχης Πειραιά Βασίλης Βαλσαμάκης που επισκέφτηκε το πλοίο, έχουν ελεγχθεί όλα τα αναγκαία ιατρικά πιστοποιητικά και οι ταξιδιώτες μπορούν να βγούν στο λιμάνι με μια γραπτή δήλωση ότι το τελευταίο διάστημα δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμιά επαφή και ενημέρωση με το υπουργείο Υγείας.

«Η επικοινωνία μας με το υπουργείο γίνεται μόνο μέσω των ΜΜΕ» σχολίασε, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας δεν διαθέτει ούτε μια θερμική κάμερα.

Ωστόσο, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Παναγιώτης Ευσταθίου απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κ. Μίχα, κατηγορώντας τον για παραπληροφόρηση.

Αναφερόμενος στο κρουαζιερόπλοιο, υπογράμμισε ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας καθώς το πλοίο δεν βρίσκεται σε επιδημία και πως τα συμπτώματα της γρίπης που παρουσιάστηκαν αντιμετωπίζονται.
http://www.i-live.gr/2009/07/24/news-swine-flu-cruiser-peiraias/

Δεν υπάρχουν σχόλια: