Κυριακή 24 Μαΐου 2009

LEA-1ο Φεστιβάλ Ιβηροαμερικάνικης Λογοτεχνίας


O Δήμος Αθηναίων με το Διαπολιτισμικό του Κέντρο, το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικής Αναπτύξεις, το πολιτιστικό περιοδικό Sol Latino, MYNS και ΙΜΕΠΟ διοργανώνουν το πρώτο Ιβηροαμερικάνικο Φεστιβάλ ΛEA «Λογοτεχνία στην Αθήνα», που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου του 2009 στην Τεχνόπολη.

Αυτή η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα και με την συμμετοχή των πρεσβειών της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Χιλής, της Κούβας, της Ισπανίας, του Μεξικού, του Παναμά, του Περού, της Πορτογαλίας, της Δομινικανής Δημοκρατίας, της Ουρουγουάης και της Βενεζουέλας, καθώς και των Επίτιμων Προξένων της Κολομβίας και της Νικαράγουας.


Επίσης, έχει την υποστήριξη των κέντρων σπουδών της γλώσσας και κουλτούρας των Instituto Cervantes, Abanico και Al Andar, καθώς επίσης το Πολιτιστικό κέντρο Τεχνόπολης.
Τιμώμενοι συγγραφείς Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και Χοσέ Σαραμάγκο.


Σε αυτή την εκδήλωση αφιερωμένη στη λογοτεχνία, το κοινό θα μπορέσει να έρθει σε επαφή με το ευρύτατο λογοτεχνικό έργο των δύο συγγραφέων , στα πορτογαλικά και τα ισπανικά, μέσα από τη μουσική, το χορό, την ποίηση, τον κινηματογράφο, την ανάγνωση και τους παραμυθάδες.
solatino εδώ δημοσιευεται και το πρώτο βραβείο σκίτσου με τον τίτλο Turcios με θέματα από τα έργα των δύο τιμώμενων συγραφέων

Δεν υπάρχουν σχόλια: