Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Ποιός είναι ευχαριστημένος ;

Στη φτώχεια 4 στους 10 Ελληνες


Υψηλό κίνδυνο φτώχειας λόγω των χαμηλών μισθών του ιδιωτικού τομέα και των συντάξεων για τα άλλοτε αποκαλούμενα «μεσαία» εισοδήματα δείχνει πανελλαδική έρευνα της VPRC για τους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες των ελληνικών νοικοκυριών.

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι 4 στους 10 Ελληνες οι οποίοι δηλώνουν σε έρευνα της VPRC ότι πέραν τις επιβίωσης ο μισθός δεν μπορεί να καλύψει τίποτε έκτακτο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τα οποία αφορούν απαντήσεις για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών το 2007:

* Το 41% των Ελλήνων που αντιστοιχεί σε 3.622.360 άτομα δηλώνουν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε μια εβδομάδα διακοπών. Το μέσο ποσοστό μειώνεται στο 29% στους μισθωτούς του Δημοσίου αυξάνεται στο 30% για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και φτάνει το 51% για τους συνταξιούχους .
* Το 39% των Ελλήνων που αντιστοιχεί σε 3.445.660 άτομα δηλώνει ότι ο μισθός φτάνει ίσα ίσα για να περάσει ο μήνας και δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τίποτα έκτακτο ακόμη και αν είναι απαραίτητο. Το μέσο ποσοστό μειώνεται στο 35% για τους μισθωτούς του δημοσίου αυξάνεται στο 37% για τον ιδιωτικό τομέα και φτάνει το 47% για τους συνταξιούχους.
* Περίπου 1 στους 4 (ποσοστό 23%) που αντιστοιχεί σε 2.032.056 άτομα δηλώνει ότι δεν μπορεί να έχει στο τραπέζι κάθε δεύτερη ημέρα, κρέας ή ψάρι ή λαχανικά ίσης αξίας αν κάποιος είναι χορτοφάγος. Ανάλογα με την κατηγορία εργαζομένων τα ποσοστά είναι και πάλι υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι απαντούν αρνητικά σε ποσοστό 14% στον ιδιωτικό τομέα 17% ενώ οι συνταξιούχοι σε ποσοστό 34%.
Οι ερευνητές εντόπισαν και ένα 14% δηλαδή περίπου 1.236.904 άτομα τα οποία δηλώνουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν ικανοποιητική θέρμανση στο νοικοκυριό τους. Στους υπαλλήλους του δημοσίου το ποσοστό φτάνει το 15% στο ιδιωτικό τομέα 12% και στους συνταξιούχους 17%.




Ποιός είναι ευχαριστημένος ; όταν οι γέροι του πεινούν; όταν τα παιδιά του δεν μαθαίνουν γράμματα , και αργότερα στην αγορά εργασίας προτειμούνται μόνο οι απόφοιτοι των ιδιωτικών εκ-παιδευτικών μεγαλοσυγκροτημάτων ; Για ρίξτε μιά ματιά πόσοι άνθρωποι που έχουν καλές δουλειές ειναι απόφοιτοι " ελληνο---κατι κολλεγίων";
-όταν κάποιος ασθενής γνωρίζει ότι άν σωθεί θα είναι γιατί ή του έπεσε το Λόττο ή έδωσε χοντρό φακελάκι.
-ότι υπάρχουν αληθινοί γιατροί που κάνουν την διαφορά -γιατροί ΑΛΗΘΙΝΟΙ.




Πώς να νιώθεις καλά ; όταν ο κάθε άρχων της χώρας τούτης , πάει για το τσεκ-απ του σε ιδιωτικά νοσοκομεία, όταν είναι απόφοιτος κολλεγίου ή είχε τα φράγκα να σπουδάσει στα μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού , όταν κάνει διακοπές σε πανάκριβα ξενοδοχεία , όταν κυκλοφορεί με 3 λυκόσκυλα και 10 μπράβους, συν την θωρακισμένη μερτσεντε!!....
-όταν Κλείνουν το δρόμο για να περάσει να πάει στη δουλειά του;
-όταν χτίζει παράνομα,
-όταν ελπίζει και εύχεται και Γνωρίζει ότι σε λίγα χρόνια τα παιδιά του, θα έχουν πάρει τη θέση του.

Πώς να ξέρει- ένας που δεν μπήκε ποτέ του - σε τίγκα λεωφορείο μεσημεριάτικα και δεν του χουφτωσαν τα οπίσθια, δεν του έκλεψαν στην στριμούλα το πορτοφόλι με τα λεφτά για το νοίκι, πώς να ξέρει τί σημαίνει ΜΜΜ..
Κι ακόμα κι αν κάποτε το είχε μάθει δυστυχώς μέσα στον ανεμοστρόβιλο της εξουσίας το ξεχνά.




Κι όχι μόνο της εξουσίας της πολιτικής αλλά και της εξουσίας που ΑΝΤΛΕΙ από τη μικρή ή μεγάλη θεσούλα του.
Αυτός που με την εξουσία που του δίνουν τα μπικικίνια του, στηρίζει τον κάθε φιλόδοξο να κυβερνήσει και μετά .....αρχίζει η ώρα της ξεπλήρωσης χρεών. Σε στηριξα τώρα θα με στηρίξεις.




Ο γιατρός που σε στέλνει σώνει και καλά στο ιδιωτικό μαιευτήριο να κάνεις τις εξετάσεις με την δικαιολογία ότι στο Δημόσιο δεν το κάνουν σωστά,.




Ο δάσκαλος στο σχολείο που σου λέει" έ καλά αυτά δεν τα είπατε στο φροντιστήριο; -Με δουλεύεις δεν πάς φροντιστήριο...ε!!! τότε να προσέχεις στον πίνακα¨"




Ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος που θέλει σώνει και καλά Γκαζόν στον κήπο λες και ζούμε στον Καναδά με τα πολλά νερά .... που το ποτίζει ακόμα κι όταν βρέχει, ή ο άλλος που βάζει το σκύλο του να αφοδεύει πάνω στο προαναφερόμενο γκαζόν ή στο γκαζόν του γείτονα!!!




Η μάνα που διαμαρτύρεται στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο γιατί στην παρέλαση δεν μπήκε σημαιοφόρος ο γιός της , παρότι ως οικογένεια έχουν 3 παιδιά στο σχολείο. Μάθημα αξιοκρατίας!!!!!




Η δασκάλα η οποία δεν πιστεύει το μικρό παιδάκι που διαμαρτύρεται για βία στο προσώπό του από μέρους καλής μαθητριας της τάξης , με την δικαιολογία ότι : " δεν είναι δυνατό αποκλείεται οι καλοί μαθητές δεν κάνουν τέτοια πράγματα , μήπως μας λες ψέματα" Εδώ το μικρό πρωτάκι πέρνει το μάθημα αξιοκρατίας νουμερο Δύο. Αν είσαι καλός μαθητής σου συγχωρούνται όλα , αν είσαι πάτος σημαίνει αυτόματα ότι είσαι ψεύτης.




Για τον καθηγητή στο Γυμνάσιο που δεν πέρνει χαμπάρι ότι στις τουαλέτες τα παιδιά βγάζουν τα μάτια τους και μετά τα πιάνει τρέμουλο με την υποψία Καθυστέρησης.
Ο καθηγητής δεν είναι χωροφύλακας. Κι εγώ το ίδιο πιστεύω , αλλά μια παροιμία λέει : "Πίστευε στον Αλλάχ αλλά δέσε το γάιδαρό σου"




-όταν η ίδια η πολιτεία εκμεταλέυεται τα όνειρα των νέων ανάλογα με τις ανάγκες , μετά τους πετά στον κάλαθο των αχρήστων. Βλέπε τις ιστορίες των καπετανισσών στο μπλόγκ τους.




-όταν αντί να μορφώσει το κράτος τον αγρότη για το πως να διαχειριστεί καλύτερα την γή και το νερό, του υπόσχεται ότι και νερό θα σου φέρουμε να το γεμίσεις με λιπάσματα και φυτοφάρμακα, γιατί εσύ είσαι αυτός που ταίζεις την χώρα όλη και έχεις δικαίωμα να στερέψεις όλες τις λίμνες και τα ποτάμια , κι όταν τελείωσει και αυτό θα σου φέρουμε κι άλλο . Μάθημα αξιοκρατίας Νουμερο τρία, έφοσον έχεις πολλά κτήματα ρούφα το νερό της χώρας , μόλυνέ το , αρκεί να μας ψηφίζεις.




-όταν αντί να φροντίσει να ζήσουν οι πολίτες σε ένα καθαρότερο περιβάλλον χτίζει χτίζει χτίζει , πνίγει την πόλη και μετά ζητά πλατάνια στην ταράτσα. Κια τα ρούχα πού θα τα απλώσουμε ΔΕν πρόκειται για τέταρτο μαθημα αξιοκρατίας. Δηλαδή άμα είσαι μπουγάδα σε έφαγε ο πλάτανος!!!





-όταν αντί να φτιάξει ποδηλατόδρομους , εξαγγέλλει αυτοκινητόδρομους. όταν αντί να σωθεί το δάσος, σώζεται το καζίνο, όταν εγώ δεν θέλω το σκουπιδοντενεκέ δίπλα στο σπίτι μου και τον πάω στο διπλανό σπίτι ..
-όταν αντί για χώρους ανακύκλωσης και επεξεργασίας λυμμάτων και απορριμάτων γίνονται spa..... Καποτε ο δάσκαλός μου έλεγε Θα γίνουμε γκαρσόνια της Ευρώπης ... και μασαζουδες δασκαλε και μασαζούδες.
αλλά τα σκουπίδια παραμένουν ,




-όταν εσύ μαγκακο με το σπρέυ στο χέρι όταν σου τελειώσει το πετάς στο πάρκο, όταν εσύ λυσσασμένε εραστή τελείώσεις από την Θεία ερώτική σου συνέυρεση με την Θερμή σου λατρεμένη , πετάς το προφυλάκτικό σου ώς ένδειξη ανδρισμού όπου βρείς ,




-κι εσύ πολλά βαρύ τυπάκο σπάς τα παιδιά σου στο ξύλο ,
όταν κι εσύ πολιτικάντη ανακαινίζεις το γραφείο σου , κι ενώ εσύ ο ίδιος κυνηγάς τον καθένα μας για φοροδιαφυγή , σπέυδεις στον εργολάβο να του πείς μην κόβεις απόδειξη !! (....??)


  Εσύ κυρία μου, που επειδή εργάζεσαι σε μεγαλοεκπαιδευτήριο νομίζεις ότι μόνο τα παιδιά των αριστοκρατών και τα παιδιά του χωριού σου αξίζουν την καλύτερη παιδεία. Ζητώντας ένα 10χίλιαρο από όποιον φουκαρά γονιό έχει την ατυχία να ζητήσει να γράψει το παιδί του εκεί. Εσύ που με τις πλάτες του κόμματος έχεις κάνει την μικροαστική σου περιουσία.

Πώς να είμαστε ευχαριστημένοι όταν αντί να ομορφαίνει η ζωή μας , ασχημαίνει. Οταν οι γέροι πεινούν και τα παιδιά διψούν . Τα εγγόνια μας, θα μας σκοτώσουν.




Η καθημερινότητα χτύπηθηκε, άλλαξαν τα πράγματα..... δεν έχει σημασία που πήγαν ; Καλύτερα ή χειρότερα, τί σημασία έχει ; Το κύριο είναι ότι άλλαξαν .
Κι αυτό για να ελπίζουμε ότι θα έρθουν;;;; καλύτερες μέρες!




Φαντάσου να μην υπήρχαν χειρότερες μέρες , πώς θα ελπίζαμε;;;; ¨Μου λές τί θα κάναμε;
Άντε τυχερούληδες είμαστε!





Ά! Ναι διάβασα και την άλλη είδηση που λέει ότι 7 στους 10 έλληνες έχουν ιδιόκτhτη κατοικία. Θυμήθηκα που πρίν λίγα χρόνια σε εκπομπή ένας αναλυτής έλεγε ότι αυτό ήταν εξωπραγματικό!!!! δεν είναι δυνατό, στην Ευρώπη το ποσοστό ιδιοκτησίας είναι πολύ μικρότερο, και ότι οι Ελληνες έχουν μεγαλομανία και θέλουν σώνει και καλά ένα κεραμμύδι στο κεφάλι τους.
Βρε καλά που έχουμε κι αυτή την μεγαλομανία. Φαντάσου ένα συνταξιούχο με τα ψιχουλάκια να πρέπει να πληρώσει και το νοίκι,
όχι οτι δεν υπάρχουν πολλοί συνταξιούχοι που δεν έχουν δικό τους σπίτι,
αλλά πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα,
θα είχαν γεμίσει τα φανάρια με συνταξιούχους να προσπαθούν να καθαρίσουν τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων των Παιδιών τους!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: