Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Aprende Español con Eureka y Navegantes - Aprendizaje de idiomas


 
 
Η Alcalingua – το διεθνές κέντρο γλωσσών -του Πανεπιστημίουο Alcalá της Ισπανίας και η εταιρεία Telefónica – με το πρόγραμμάτης Telefónica Learning Services- έχουν αναπτύξει δύο  εφαρμογές για κινητές συσκευές ipad  με ολοκληρωμένα μαθήματα Ισπανικών που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους. Πρόκειται για ένα προτοποριακό πρόγραμμα με αυτού του είδους τα χαρακτηριστικά και υπολογίζεται ότι τα επόμενα χρόνια θα διπλασιαστεί ο αριθμός των μαθητών που θα μαθαίνουν σαν δεύτερη ή τρίτη την Ισπανική γλώσσα .

 Απευθύνεται σε παιδιά από 3-16 ετών με δύο εφαρμογές. Την εφαρμογή "Eureka" -aventuras en español για εφήβους που φτάνει ως το επίπεδο Β2 και για παιδιά που φτάνει εως το επίπεδο Α2  την εφαρμογή "Los Navegantes"

Συνεργάτης του προγράματος είναι η κυρία Ana Blanco εκπαιδευτικός και συγγραφέας , μας είχε διδάξει και στο Θερινό πρόγραμμα που είχε γίνει σε συεργασία του Πανεπιστημίου Alcalá  με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Με αυτή την εφαρμογή ο μαθητής με διαδραστικό τρόπο  μαθαίνει την γλώσσα παίζοντας , λύνοντας σταυρόλεξα , πάζλ ,κλπ.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει, πολλές διαδραστικές δραστηριότητες γίνεται πρακτική ακουστικών , γραπτών δεξιοτήτων καθώς και ανάγνωσης.Επίσεις περιλαμβάνεται ένα «οπτικό» λεξικό και καρτέλες γραμματικής.

Τα αρχικά μαθήματα είναι δωρεάν ενώ τα υπόλοιπα κοστίζουν 0,86 λεπτά το κάθε ένα και βρίσκονται στο Apple Store

Η εφαρμογές αυτές απότελούν ένα βοήθημα για τον δάσκαλο ή τον γονιό  ώστε με ένα υπέροχα πρακτικό , διασκεδαστικό και σύγχρονο τρόπο να φτάνουν οι μαθητές δυναμικά και «βήμα – βήμα» στην κατάκτηση της γλώσσας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: