Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ

Υπάρχουν κάποιοι μαθητές που πέρα από τα μαθήματα γενικής παιδείας, η καθημερινότητά τους συνδυάζει τη δύναμη της γνώσης με την ανάγκη για καλλιτεχνική επικοινωνία και έκφραση. Αυτοί είναι οι μαθητές του πρώτου Καλλιτεχνικού Γυμνασίου – Λυκείου Γέρακα, όπου μέσα από την έκθεση «Νεανικές Διαδρομές 2008 – 09», η οποία συνδιοργανώνεται με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζουν στις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου από 22 έως 30 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπευτικά τους έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, κατασκευών και video art.

Στα ατομικά ή ομαδικά μαθητικά εκθέματα διακρίνεται η χρήση ποικίλων υλικών τα οποία συχνά είναι ανακυκλώσιμα, η έκφραση πειθαρχίας και υπομονής αλλά και ανταρσίας ή θυμού. Οι καλλιτέχνες – εκπαιδευτικοί του σχολείου επιδιώκουν την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της μάθησης και του πειραματισμού. Επίσης, καλλιεργείται η ικανότητα των μαθητών να προσεγγίζουν τα γεγονότα, να διερωτώνται, να συνειδητοποιούν, να εμπνέονται και να αμφισβητούν μέσα από το έργο τους.

Η πρωτοβουλία της έκθεσης ανήκει στη φιλόλογο Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου και την οργανωτική ευθύνη έχει αναλάβει η υποδιευθύντρια του σχολείου – ζωγράφος Κορίνα Πρεβεδουράκη σε συνεργασία με τους εικαστικούς του σχολείου, τους γλύπτες Δημήτρη Ευθυμίου και Χαράλαμπο Θεοδώρου, τη χαράκτρια Μαρίνα Μαραβελάκη, τις ζωγράφους Κωνσταντίνα Μπολιεράκη, Ελένη Παβλιτσένκο και Ελπίδα Πανονίδου και Βαρβάρα Σπυρούλη.



Εγκαίνια: Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009, ώρα 19.30
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, αίθουσες «Γ. Ιακωβίδη» & «Ν. Γύζης»:
Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 601
Ώρες λειτουργίες: 9π.μ. – 1μ.μ. και 5μ.μ.- 9μ.μ. εκτός Κυριακής απογεύματος & Δευτέρας



Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2009
Press info:
Γραφείο Τύπου ΠΟΔΑ:
Τηλ.: 210 36 44 449 & 210 36 38 132
Email: press1.poda@cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: