Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Είκοσι χρόνια χωρίς τον μεγάλο Astor Piazzolla





Είκοσι χρόνια χωρίς τον μεγάλο  Piazzolla, που αν και αρχικά διασύρθηκε από τους συντηρητικούς του tango, στη συνέχεια τα έργα του έλαβαν επάξια αναγνώριση.

Bandeonista ,συνθέτης υπερβατικός, πρωτοποριακός. Το εξαιρετικό του ταλέντο και η πρωτοποριακή του οπτική άνοιξαν ένα καινούριο παράθυρο στον κόσμο του tango  και του bandoneon .

Mια νέα παράδοση γεννήθηκε πέρα από το κλασικό παίξιμο ,έφτιαξε ένα δικό του έντονο ήχο πηγαίνοντας το tango πιο μακριά


Γεννήθηκε στην Μαρ ντελ Πλάτα στις 11 Μαρτίου 1921 και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Νέα Υόρκη όπου έλαβε και τα πρώτα μαθήματα μουσικής . Στα 16 του επέστρεψε στην Αργεντινή και το Μπουένος Άιρες προσπαθώντας να αναπτυχθεί σαν μουσικός.




Μαθητής του ALBERTO GINASTERA έδειξε από πολύ νωρίς τις ικανότητές του και το ταλέντο του, συνεργάστηκε με την ορχήστρα του  Aníbal Troilo.

Ονόμασε την μουσική του "Nuevo tango", συνέθεσε εξαιρετικά έργα για ορχήστρα όπως το φημισμένο "Concierto para bandoneón y orquesta".
Επιρρεάστηκε από τα έργα των Osvaldo Pugliese και George Gershwin. Τα πιο γνωστά του θέματα είναι Adios Nonino", "Concierto para quinteto" y "Μilonga del ¨ángel"

Πέθανε στο  Μπουένος Άιρες, στην ηλικία των 71 μετά από ένα εγκεφαλικό που είχε υποστεί δύο χρόνια νωρίτερα στο Παρίσι.

2 σχόλια:

ice creaminal είπε...

ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑς ΕΥΧΟΜΑΙ

Θαλασσινή είπε...

καλό απόγευμα και σε σένα !
Σ'ευχαριστώ που πέρασες.