Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Πράγματα και Θάματα

Καλήμερούδια , δίαβασα πριν λίγο την παρακάτω είδηση στο esos.gr και είναι να σου σηκώνεται η τρίχα με το θράσος τους. Δεν γνωρίζω αν αναφέρεται σε καθηγητές γενικής παιδείας ή ξένων γλωσσών , γιατί στον κλάδο της γενικής δεν ξέρω τί ακριβώς γίνεται. Πάντως οι φροντηστηριούχοι διαμαρτύρονται που δεν βρήσκουν καθηγητές Ισπανικών , κι όμως έχουν ανάλογες απαιτήσεις , δεν βάζουν όμως το χέρι στην τσέπη. Διαμρτύρονται ότι έχουν έξοδα , το αντιλαμανόμαστε , μα μήπως οι καθηγητές δεν έχουν. Πόσες ώρες περνάμε σπίτιαμας ψάχνωντας για κάτι καινούριο για τους μαθητές μας , αγοράζουμε βιβλία προετοιμαζόμαστε και ότιδηποτε άλλο κάνει ένας υπεύθυνος δάσκαλος.
Αυτοί από την άλλη , κοτσάρουν μια τηλεόραση , με βιντεοκασσσετες , δυο ρια κασσετόφωνα και στην καλύτερη ενα δυο υπολογιστες και περιμένουν να τους αποφέρουν κέρδη. Ξέρουμε ότι αυτοί δεν είναι φιλανθρωπικά το έχουμε ακούσει κατα κόρον αυτό τελευταία για πολλές πτυχές της ζωής μας , μα όχι κι έτσι.

όποιος γίνεται δάσκαλος γίνεται από μεράκι κι όχι από την μανία να κάνει περιουσία αν ήταν έτσι θα γινόταν εργολάβος.
Μα τετοιου είδους απαιτήσεις, μετά απορρούν ορισμένοι γιατί οι Έλληνες σκοτώνονται για μια θεσούλα στο δημόσιο.

Αρνούνται να δώσουν αυξήσεις στους καθηγητές του τα φροντιστήρια

Μηδενική αύξηση στις αποδοχές των καθηγητών πρότεινε η εργοδοτική ένωση των ιδιοκτητών φροντιστηρίων Αττικής στη διάρκεια διαπραγματεύσεων με το Σύλλογο εργαζομένων καθηγητών στα φροντιστήρια (ΣΕΦΚ) .
Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΦΚ οι εργοδότες πρότειναν επίσης:
• Υποχρεωτική προσφορά απλήρωτης εργασίας ίσης με το ένα τρίτο του συνολικού χρόνου εργασίας (1 απλήρωτη ώρα στις 3).
• Υποχρεωτική απλήρωτη παρουσία του εργαζομένου σε εκδρομές, συνεστιάσεις…
• Μη καταβολή αποδοχών σε περιπτώσεις μη λειτουργίας του φροντιστηρίου για λόγους ανωτέρας βίας ( καιρικές συνθήκες).
• Έλεγχο από τον εργοδότη των πολιτικών, ιδεολογικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων του εργαζομένου και δυνατότητα απόλυσης, χωρίς αποζημίωση, με βάση το φρόνημα και μόνο του εργαζομένου.
• Απαγόρευση της εισόδου του συνδικάτου στους χώρους εργασίας. • Αφαίρεση των αργιών από τις ημέρες άδειας.
Source: http://www.esos.gr/idiotika_cat/frontistiria/739.htm

Copyright © 2007 esos.gr

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΗ είπε...

Το θράσος των φροντιστηριούχων φαίνεται πως έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αν και έχει γίνει πλέον καθεστώς σε πολλούς χώρους εργασίας να εφαρμόζον παρόμοια μέτρα. Ειδικά ο εθελοντισμός! Δείχνει φιλότιμο υπάλληλο λέει το να δουλεύεις και απλήρωτος... Και φυσικά δεν έχεις δικαίωμα να έχει ιδέες, απόψεις κλπ. Ένας ανεγκέφαλος είλωτας που μόνο θα δουλεύει και δε θα απαιτεί ούτε θα σκέφτεται. Ένα υποζύγιο που φέρνει γύρω γύρω στο αλώνι με παρωπίδες. Φταίμε όμως κι εμείς, οι εργαζόμενοι που μας έχουν καταντήσει έτσι...

Και μη νομίζετε πως το δημόσιο απέχει πολύ... Με χίλιους τρόπους σε πιέζουν σε δωρεάν προσφορά εργασίας. Ειδικά στην εκπαίδευση. Είναι λέει λειτούργημα. Οπότε οφείλεις να δουλεύεις ευσυνείδητα αλλά είναι μεγάλη ντροπή και να ζητάς αμοιβή! Ειδικά στον τομέα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και άλλων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.