Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008

Απεβίωσε ο Παναγιώτης Κοντολέων ·


24/01/2008
Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Κοντολέων
Με βαθιά θλίψη η ΚΠΕ του ΣΥΝ ανακοινώνει ότι ο Παναγιώτης Κοντολέων, μέλος του Τμήματος Υγείας του κόμματος έφυγε σήμερα από τη ζωή.
Ο Παναγιώτης Κοντολέων γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954.
Γιατρός ενδοκρινολόγος στο Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, Γραμματέας της ΕΙΝΑΠ και μέλος των Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α) και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ).
Δραστηριοποιήθηκε σε όλους τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του.
Ήταν στέλεχος της ΕΚΟΝ «Ρήγας Φεραίος» και του Δημοκρατικού Αγώνα τη δεκαετία του '74. Μέλος της Επιτροπής Σπουδάζουσας του ΡΗΓΑ. Μέλος του Δ.Σ.του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας (ΣΦΥΑ) από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και της ΕΑΡ. Στέλεχος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του.
Έχει διατελέσει γραμματέας της Νομαρχιακής Υγείας και μέλος του τμήματος Υγείας του ΣΥΝ. Διετέλεσε γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και μέλος της Γραμματείας της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ) και της Επιτροπής Δικαιωμάτων Ασθενών.


Η ΚΠΕ του ΣΥΝ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του
• Η κηδεία του& θα γίνει την Παρασκευή,25/1, στις 4 μ.μ., από το Α' Νεκροταφείο.


ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Ο Παναγιώτης των αγώνων, ο Παναγιώτης του Ρήγα, του Συνασπισμού, του ιατρικού συνδικαλιστικού κινήματος, της Ανοικτής Πόλης, ο Παναγιώτης της καλής παρέας, ο αφοσιωμένος μας σύντροφος δεν είναι πια μαζί μας.
Μετά από οκτώ ημέρες πάλης, στο ίδιο νοσοκομείο που δούλευε τόσα χρόνια, έφυγε από κοντά μας, τόσο πρόωρα, αφήνοντας συντετριμμένους και απαρηγόρητους, όχι μόνο τους δικούς του και τους συντρόφους του, αλλά και όλο τον ιατρικό και υγειονομικό χώρο, όλους όσους τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν. Και ήταν αυτοί πολλοί. Πάρα πολλοί. Δοσμένος, κυριολεκτικά, στα πιο όμορφα ανθρώπινα ιδανικά, ο Παναγιώτης Κοντολέων της επιστήμης και των αγώνων,της διαρκούς αναζήτησης, της μοναδικής, για την εποχή μας, προσφοράς, σημάδεψε τα χρόνια μας, έγινε εμβληματική φυσιογνωμία των αγώνων των νοσοκομειακών γιατρών και όλου του υγειονομικού κινήματος.
Ακριβέ μας σύντροφε, η Ν.Ε Υγείας του Συνασπισμού, που επί χρόνια υπήρξες γραμματέας της, όλοι οι σύντροφοι σου, που τους ενέπνεε, φιλοτιμούσε και κινητοποιούσε η δική σου συνέπεια. η δική σου αδιάκοπη όρεξη για δράση, θα σε έχουμε για πάντα μαζί μας, στους αγώνες και στη καθημερινή ζωή, στη καρδιά και τον νου.
Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Μόλις πρίν λίγα λεπτά πληροφορήθηκα για το χαμό του Παναγιώτη ,
Σαν Αθανασία - Θαλασσινή , ασθενής του Γιατρού Παναγιώτη Κοντολέωντα ,
γνωστή του Ανθρώπου Παναγιώτη
θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του ,
αυτός ο Γιατρός θα λείψει από τους ασθενείς του
η ιατρική οικογένεια γίνεται φτωχότερη
σαν χάνει τέτοιους συναδέλφους.
Θα αφιερώσω την σημερινή μου σελίδα
και το τραγούδι που σήμερα είχα αναρτήσει ,σε εκείνο
τον ανειδιοτελή Γιατρό, τον πιστό φίλο, τον αγωνιστή Άνθρωπο
Παναγιώτη Καλό ταξείδι και να μας προσέχεις από εκεί πάνω ,
όπως νοιαζόσουνα πάντα κι όταν ήσουνα ανάμεσά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: