Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

Οι μύθοι και οι θρύλοι της Λατινικής Αμερικής, της Ισπανίας και της Ελλάδας συναντώνται σε μια μοναδική έκθεση στο Σύνταγμα

Οι μύθοι και οι θρύλοι της Λατινικής Αμερικής, της Ισπανίας και της Ελλάδας συναντώνται σε μια μοναδική έκθεση στο Σύνταγμα

«Encuentro de Mitos y Leyendas: América Latina, España y Grecia»
Όλες οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν μύθους και θρύλους που μεταδίδονται προφορικά από γενιά σε γενιά.
Σήμερα έχουν καταγραφεί σε χιλιάδες ντοκουμέντα.
Πολλοί απο αυτούς τους μύθους αφορούν σκοτεινά και υπερφυσικά γεγονότα που μας γοητεύουν και μας ξαφνιάζουν, άλλοι αποτελούν φανταστική εξήγηση της εξωτικής γεωγραφίας των χωρών μας και πολλοί εστιάζουν στον έρωτα και στην απαρχή της ζωής.

Αυτά τα παραμύθια, εξηγήσεις και προλήψεις έφεραν κάποια στιγμή κοντά ιβηρο-aμερικανικές οικογένειες και φίλους κι έμειναν χαραγμένες στη μνήμη τους.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από 13 ως 16 Φεβρουαρίου του 2008, πραγματοποιείται μια έκθεση με θέμα τους ιβηρο-αμερικάνικους και ελληνικούς μύθους και θρύλους.

Ο τίτλος της πολιτιστικής εκδήλωσης είναι «Συνάντηση των μύθων και θρύλων: Λατινική Αμερική, Ισπανία και Ελλάδα» (Encuentro de Mitos y Leyendas: América Latina, España y Grecia) και ο τόπος διεξαγωγής της είναι η αίθουσα εκδηλώσεων του Σταθμού του Μετρό στο Σύνταγμα.

Οι οργανωτές συμμερίζονται την αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι «μόνο γνώρίζοντας τους διαφορετικούς πολιτισμούς, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε την ειρήνη»

Διοργανωτές είναι το περιοδικό Sol Latino, το Ινστιτούτο Cervantes και το Al Andar, (Κέντρο Πολιτισμού και Γλώσσας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Πρεσβειών της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Χιλής, της Κούβας, του Μεξικού, του Παναμά, του Περού, της Ουρουγουάης, της Βενεζουέλας και της Ισπανίας στην Ελλάδα, καθώς και των Προξενείων της Κολομβίας, της Κόστα Ρίκα και της Νικαράγουας, οι οποίες και συμμετέχουν με έναν μύθο της χώρας τους που διάλεξαν να μας παρουσιάσουν.
Η εκδήλωση τελεί επίσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών που θα αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα, ενώ στα εγκαίνια θα παραστεί η Υπουργός Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη

Θα υπάρχει γραφική αναπαράσταση των Μύθων και Θρύλων των χωρών που συμμετέχουν, μέσα από νεωτεριστικά και μοντέρνα σχέδια. Παραμυθάδες θα παρουσιάζουν στα ελληνικά και στα ισπανικά τους μύθους και τους θρύλους, ενώ θα εκτίθενται παραδοσιακά προϊόντα, προορισμοί, φωτογραφίες και υπηρεσίες από κάθε χώρα.
Καλλιτεχνικά συγκροτήματα θα ερμηνεύσουν χορούς και τραγούδια από κάθε χώρα, την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 4 ως τις 8 μμ και το Σάββατο από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.
Ο κεντρικός στόχος της εκδήλωσης είναι να δημιουργηθεί ένα σημείο συνάντησης των πολιτισμών, να προαχθεί η συνύπαρξη των κοινοτήτων και να διαδωθούν οι εμπορικές και πολιτιστικές αξίες της κάθε χώρας. Οι οργανωτές συμμερίζονται την αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι «μόνο γνώρίζοντας τους διαφορετικούς πολιτισμούς, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε την ειρήνη». Σε γενικές γραμμές, η εκδήλωση θα παρουσιάσει την ιβηροαμερικανική κοινότητα που διαμένει στην Ελλάδα και θα προωθήσει τις πολιτιστικές της αξίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.
Είναι μια ευκαιρία πολιτιστικής ανταλλαγής, γνώσης και αναγνώρισης.

Σταθμός Μετρό Σύνταγμα. 13-16.02.2008
Ωράριο: Καθημερινά 10:00 – 20:00.
Καλλιτεχνικές παραστάσεις: Πέμπτη-Παρασκευή 16:00 – 20:00 και Σάββατο 11.00-20.00.
Είσοδος ελεύθερη
Εγκαίνια: Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, 19:00
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2109859682 και στην ιστοσελίδα: www.solatino.gr

Χορηγοί: Iberia, Vision, Enzzo de CubaΧορηγός επικοινωνίας: Κόσμος 93.6
Αναδημοσίευση από www.americalatina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: