Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Theodore the tugboat




Θα ήταν δεν θα ήταν η κόρη μου 3 ετών όταν ταξιδεύαμε με το καράβι στην αμέρικάνική ήπειρο. Πολλές φορές όταν φτάναμε στο λιμάνι βγαίναμε και γνωρίζαμε τα διάφορα μέρη. όταν όμως η απόσταση δεν επέτρεπε έξοδο παίζαμε , χαζεύαμε και βλέπαμε τηλεόραση, ζωγραφίζαμε στον υπολογιστή στο πρόγραμμα του Μίκυ. Στην τηλεόραση υπήρχε μια πολύ όμορφη παιδική σειρά βασισμένη σε μια ιδέα ενός ανθρώπου που του αρεσε να χαζεύει τα καράβια στο λιμάνι του Χάλιφαξ. Αυτός ο κύριος λοιπόν έπλαθε ιστορίες με πρωταγωνιστή ένα ρυμουλκάκι εν ονόματι Θοδωρής theodorethetugboat και τις διηγούταν στον γιό του. Αργότερα αυτές οι ιστορίες αποτέλεσαν την μαγιά για την παιδική σειρά .
Μας άρεσε πάρα πολύ η εκπομπή και περιμένα με πως και πως να την δούμε. Περιέγραφε πολύ ζωντανά την ζωή στο λιμάνι, έδεινε περιβαλλοντικά μηνύματα στα παιδάκια ,παραδείγματα αλληλεγύης , φιλιάς και σεβασμού.
Η εκπομπή αυτή έχει ήδη από το 1998 σταματήσει να παράγει νέα επισόδεια αλλά προβάλεται στην Βορεια αμερική. Στο δε Χάλιφαξ έφτιαξαν ένα ρυμουλκό όμοιο με το ρυμουλκάκι της σειράς που πραγματοποιεί εκδρομές μέσα στο λιμάνι για πολλόυς μικρούς και μεγάλους φίλους του Θιουντορ.
Σήμερα ψάχνωντας στο ιντερνετ έπεσα πάνω στην σελίδα του και σκεφτόμουν ότι πολλές φορές όταν κάποιος θέλει κάνει όμορφα π΄ραγματα για τα παιδιά , άμα όμως ο σκοπός του είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη του βίαιου χαρακτήρα των ατόμων θα κάνει τα γνωστα βιντεο γκαίεμς που μόνο αγροίκους παράγουν.
Πολλές φορές πάρκάρουμε τα παιδάκια μας μπροστά στην "νταντά" τηλεόραση, τουλάχιστο όταν αυτό συμβαίνει ας επιλέγουμε τί ακριβώς θα δούνε τα βλαστάρια μας.

Ο Θοδωράκης Ρυμουλκάκης είχε φίλες φίλους, άλλα ρυμουλκά , περίμεναν όλοι μαζί τα μέγάλα βαπόρια που τα οδηγούσε στο λιμάνι ο πιλότος , είχαν φίλους τους γλάρους , έσωζαν ναυαγούς και γενικά μέσα από ένα μαγευτικό σκηνικό τα παιδιά μάθαιναν τους καιρούς τους κανόνες ναυσιπλοίας τηνπροστασία της θάλασσας την λειτουργία των οργανισμών λιμένος και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: