Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Τα χειροποίητα αντιρατσιστικά βιβλία του Καλλιτεχνικού Γέρακα στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η κινητή έκθεση των χειροποίητων βιβλίων των μαθητών μας για το ρατσισμό ταξιδεύει για Θεσσαλονίκη!
Από τις 29 Μαίου και ως τις 2 Ιουνίου τα βιβλία θα φιλοξενηθούν από το ΕΚΕΒΙ (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου) στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.
Το Σάββατο 31η Μαίου στις 10 με 11 το πρωί θα γίνει παρουσίαση των βιβλίων από μικρή ομάδα μαθητών-δημιουργών των χειροποίητων βιβλίων. Σας περιμένουμε!

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Los Rodriguez Milonga del Marinero y el Capitan

Artista: Los Rodríguez
Album: Hasta Luego
Canción: Milonga del marinero y el capitán

El marinero y el capitán se reunieron en un bar
y encargaron otra botella de ron
ése sería el puerto final, y lo fue tanto de verdad
que bajo el mar ahora descansan juntos los 2.

Fue por una rubia loca, que bailaba sola hasta el amanecer.
Y se movía, pero tan bien, que fue mirarla y fue perder
todo por ese cuerpo y esa promesa.

Ya no era joven pero era audaz
y bailaba siempre al compás;
no le importaba que se la echaran a suerte
Llegó la noche, llegó el champán, llegó la hora de la verdad
y esa apuesta, al final, la ganó la muerte.

Fue por una rubia loca...

Cuando el barco llega a la ciudad las mujeres salen y los hombres solos
bajan a los bares, y esa noche todo vale!!
Y sientes tu corazón latir al ritmo de esta milonga que es la milonga
del Marinero y del Capitán.
Fue por una rubia loca, que bailaba sola hasta el amanecer...

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Πρόσκληση ενδιαφέροντος αξιολογητών Ισπανικής γλώσσας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος αξιολογητών Ισπανικής γλώσσας
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως αξιολογητές και βαθμολογητές στις εξετάσεις του ΚΠγ της Ισπανικής γλώσσας, που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2008, καλούνται να υποβάλουν στο υπουργείο Παιδείας, στη Διεύθυνση Πιστοποίησης Γνώσης των Ξένων Γλωσσών τα εξής δικαιολογητικά:
α) Δήλωση-Αίτηση,
β) Αντίγραφο ή απλή φωτοτυπία του τίτλου σπουδών τους
γ) Βιογραφικό Σημείωμα και προκειμένου περί εξεταστών προφορικού,
δ) δήλωση προτίμησης των νομών-περιοχών όπου επιθυμούν να αποστέλλονται ως εξεταστές.
Η αίτηση, η δήλωση προτιμήσεων και τα λοιπά δικαιολογητικά κατατίθενται απευθείας στο υπουργείο Παιδείας ή αποστέλλονται ταχυδρομικώς στην Υπηρεσία μας μέχρι 15 Ιουνίου 2008 προκειμένου να γίνει εγκαίρως και η σχετική επιμόρφωση

http://www.ypepth.gr/el_ec_page8593.htm
http://www.ypepth.gr/docs/prosklhsh_eksetastwn_ispanikhs_080328.doc

Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Δον Χουάν -Don Juan




Tην Τετάρτη 14/5/2008 στις 18.30 και την Παρασκευή 15/5/2008 στις 19.00 οι μαθητές του καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα ανεβάζουν το έργο του Μολιέρου Δον Χουάν


ΚΕΑΣ & ΑΝΑΦΗΣ - 15344 - ΓΕΡΑΚΑΣ – ΤΗΛ. 2106616130
πίσω από το Αθλητικό Κέντρο του Γέρακα.


Συντελεστές Μετάφραση: Παναγιώτα Λ. Πανταζή
Διδασκαλία- Σκηνοθεσία- Φωτισμοί: Ελένη Γεωργίου
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Μαυρίκιος, Στάθης Σκουρόπουλος,Ελένη Γεωργίου, Μάνος Τσίτουρας.
Διανομή (με σειρά εμφάνισης)
Σγαναρέλ: Κώστας Κουτρούλης
Γκουσμάν: Ολίβια Λαδικού
Δον Χουάν: Δημήτρης Σταυρόπουλος
Δον Χουάν: Ορέστης Σταυρόπουλος
Δόνια Ελβίρα: Στεφανία Καλομοίρη
Σαρλότ: Φιλιώ Παπαγιαννάκη
Πιερό: Νίκος Γεωργίου
Ματουρίν: Νάντια Βαλαβάνη
Λα Ραμέ: Κωνσταντίνα Μάνδραλη
Ζητιάνα: Στέλλα Ξαπολύτου
Δόνια Κάρλα: Όονα Γαλάνη
Δον Αλόνσο: Γιάννης Στραβοπόδης
Κυρία Ντιμάνς: Χρυσάνθη Κοσμά
Φωνή φαντάσματος : Περικλής Χειλάς
Φωνή Δον Λουί (πατέρας Δον Xουάν): Κωνσταντίνος Χειλάς


Ημέρα Μουσείων

Τριήμερο εκδηλώσεων 16, 17 & 18 Μαΐου στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαϊου), διοργανώνουν το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» και ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων, στο Μέγαρο Διομήδη, 3η Σεπτεμβρίου 146.
Το θέμα που επιλέχθηκε για φέτος από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων είναι: «τα μουσεία ως παράγοντες κοινωνικών αλλαγών και εξέλιξης». Τα μουσεία, αν και παραδοσιακά είναι χώροι φύλαξης και ανάδειξης των πολιτιστικών αγαθών, τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνουν έναν πιο ενεργό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες και συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους, αναφέρει ανακοίνωση της ΕΤΕ.
Με άξονα αυτό το πλαίσιο οι τρεις φορείς προγραμματίζουν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους για δύο νύχτες (16 & 17 Μαΐου, από τις 18.00 έως τα μεσάνυχτα) και μία ημέρα (18 Μαΐου, από 10.00 έως 14.00).

Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα Θα παρευρευθούν εκεί την Κυριακή και θα εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

La historia del Léxico español


Mañana martes, 13 de mayo,una charla tendra lugar en Atenas , sobre la historia del Léxico español, impartida por el profesor Dworkin de la Universidad de Michigan en el auditorio de la Unión Heleno-americana a las 8.30. www.hau.gr

Συζήτηση σχετικά με το ισπανικό λεξιλόγιο Αυριο 13/05 στις 8¨30 στην Ελληνοαμερικάνικη ένωση.

Κυριακή 11 Μαΐου 2008


Μέρα της μητέρας


Χρόνια Πολλά στις Μανούλες!
Μανούλα μου γλυκιά
Δυό ματάκια που σε βλέπουν με λατρεία,
δυό χειλάκια που σου λένε Σ'ΑΓΑΠΩ,
είμαι εγώ καλή μου μητερούλα,
το μικρό σου το παιδάκι το γλυκό....
Υ/Γ η φώτο από την κόρη, το ποιήμα από το γιό (δασκάλα)

Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Για το Αγρίνιο
















Σήμερα είναι του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτη αγίου των οδηγών και της πόλης του Αγρινίου.





Χρόνια Πολλά λοιπόν σε κάθε Χριστόφορο και κάθε Αγρινώτη και Αγρινώτισσα με την ελπίδα η αγαπημένη μας πόλη να ΄μην φτάσει να γίνει COFFEELAND.


Αρκετά πια με τις καφετέριες που ξεφυτρώνουν σε κάθε στενό και πλατεία, ας κάνουν κάτι γι αυτό οι εκλεκτοί και εκλεγμένοι άρχοντες της πόλης.

Μια τόσο όμορφη πόλη , πριν λίγα μόνο χρόνια , σήμερα έχει καταντήσει να είναι ένα αντίγραφο της πρωτεύουσας . Πάνε εκείνα τα όμορφα πετρόχτιστα δυόροφα , με τα σιδερένια σκαλιστα κάγκελα, με τους φοινικές και τα λουλούδια που μοσχοβολούσαν.

Παντού πολυόροφα κτίρια , λές και ο πληθυσμός της πόλης να αυξήθηκε υπερβολικά


Κι αυτό το κακό με τη κίνηση. Μια τέτοια πόλη χρειαζόταν πεζόδρομους στο κέντρο, με μεγάλο δίκτυο ποδηλάτοδρόμων .

Θα μπορουσε να περναει μόνο το λεοφωρείο, κι αυτό το κακό με το τεράστιο λεωφορείο που δεν χωράει να περάσει την Παπαστράτου! Μηπώς μικρότερα λεωφορεία θα εξυπηρετούσαν καλύτερα;

Το πανεμορφο πάρκο μας που, δυστυχώς πέφτει θύμα του πολέμου της καφετερίας και δεν το προτειμούν οι κάτοικοι. βλέπεις εκεί δεν είναι περατζαδα.
Και φτάνω στο δασύλιο του Αγίου μας προστάτη, είναι απραίτητο οι βίλες να χτίζονται η μιά πάνω στην άλλη , έλεος έτσι χάνεται και η ομορφιά του δάσους και η "μοναδικότητα" των τόσο περίτεχνων σπιτίων σας.
Καταστρέψατε το όμορφο κέντρο και τώρα συμμετέχετε στην δίχως έλεος καταστροφή του δασυλίου μας που είναι η πηγή οξυγόνου της πόλης.

Ψάχνωντας βρήκα στην ιστοσελίδα ουρανός ένα γράμμα μιας μετανάστριας από το Αγρίνιο που επιστρέφοντας στην πόλη έμεινε σοκαρισμένη με όλο αυτό το στρίμωγμα των κτηρίων.

Τώρα το όμορφο Αγρίνιο έχει μείνει μόνο σε κάποιες γωνιές της πόλης που αντιστέκονται και στους πίνακες του Κουτσοσπύρου.

Παραθέτω εδώ το γράμμα της κυρίας που δημοσιευτηκε πέρσυ τέτοια μέρα στο ouranos.gr

Πολυκατοικίες έπνιξαν το χώρο του Παλαιού Ναού Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο (της Δώρας Αθ. Φαρμάκη)

Ένας από τους ελάχιστους πνεύμονες της πόλης του του Αγρινίου, μια νησίδα πράσινου και ομορφιάς τείνουν να καταστραφούν, ενώ το εκκλησάκι του παλαιού Αγίου Χριστοφόρου ουσιαστικά μετατρέπεται σε «προαύλιο και ακάλυπτο χώρο» πολυκατοικιών. Δυστυχώς η έλλειψη μακρόπνοου σχεδιασμού ενδημεί από πολλές δεκαετίες στην περιοχή και ο οργασμός ανοικοδόμησης, τον οποίο πολλές φορές μετρούμε ως δείκτη ανάπτυξης, μας φέρουν μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις. Είναι αποκαλυπτικές δύο μόνο φωτογραφίες και χαρακτηριστική η επιστολή της αναγνώστριάς μας κυρίας Δώρας Φαρμάκη που δημοσιεύουμε στη συνέχεια: «Είμαι γέννημα-θρέμμα Αγρινιώτισσα που η ζωή τα έφερε να ζω
μακριά από τον τόπο μου με την οικογένειά μου την τελευταία 20ετία περίπου. Τα τελευταία χρόνια άκουγα από τους δικούς μου για την αλλαγή που επιτελείται στην πόλη με έργα θετικά για την εικόνα της πόλης, όπως πεζοδρόμους, ωραία καταστήματα, αναπαλαιώσεις νεοκλασικών κτιρίων … Είχα μάλιστα την ευκαιρία να τα βλέπω κατά τις επισκέψεις μου στην πόλη, περπατώντας από το Συντριβάνι και στον δρόμο για την κεντρική πλατεία. Αποφάσισα φέτος, κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, να επισκεφτώ για τον Επιτάφιο το εκκλησάκι του Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου, με ωραίες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια, τις μαθητικές εκδρομές και τον γάμο μου που τελέστηκε εκεί. Δεν μπορώ, δυστυχώς, να περιγράψω με λόγια το σοκ που υπέστην. Όλη την εικόνα εγκατάλειψης που έβλεπα στον ανηφορικό δρόμο προς το αλσύλλιο ολοκλήρωσε το απίστευτο θέαμα που αντίκρισα πλησιάζοντας τον ναό: Δρόμος πλατύτατος εγγύς προς την είσοδο της εκκλησίας και υπό ανέγερση οικοδομές στα δυτικά του ναού που αρπάζουν το προνόμιο της ωραίας δύσης που είχε επί αιώνες ο ναός και οι επισκέπτες του (ο ναός κτίστηκε το 1846), για χάρη των λιγοστών ενοίκων των συγκροτημάτων που κάποιος επέτρεψε να κτιστούν εκεί. Δεν γνωρίζω το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ούτε τις άδειες χρήσης της γης στο σημείο εκείνο, η εικόνα όμως εκείνη πληγώνει νομίζω τον κάθε Αγρινιώτη που αγαπά τα λιγοστά πια φυσικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία που διαθέτει η πόλη μας. Τέλος, δεν θα αναφερθώ εκτενώς στο οικοδομικό χάος που επικρατεί κατηφορίζοντας στην συνέχεια για το κέντρο του Αγρινίου, μέσω άναρχα δομημένων συγκροτημάτων που προηγούνται των δρόμων, είναι όμως σίγουρο ότι αναπαράγεται στο σημείο εκείνο η κακή από παλιά ρυμοτομία που διέθετε η πόλη. Κρίμα…είναι άξιο απορίας αν οι κάτοικοι του Αγρινίου ρωτήθηκαν για αυτά τα αίσχη, αν συναινούν στην «αυτοκαταστροφική» αυτή τάση. Έχουμε πωρωθεί τόσο ώστε να μας ενδιαφέρουν μόνο τα καλά και πολλά φαγάδικα, τα ωραία - ως προς το εσωτερικό τους - σπίτια, η καλοπέραση γενικότερα, κι όχι η κληρονομιά που αφήνουμε στα παιδιά μας στο επίπεδο του σεβασμού προς τον τόπο μας; Καλώ τον Δήμο να ανατρέψει τα σχέδιά του για την κακοποίηση αυτού του μοναδικού κομματιού της πόλης και τους Αγρινιώτες να πάρουν θέση στο θέμα με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν. Λύσεις υπάρχουν προς όφελος του τόπου, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση και κατανόηση της υπερίσχυσης του δημόσιου συμφέροντος.

thalassini


Show Fotografico


From: marinerosolitario, 1 day ago








SlideShare Link

Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ :

Ø παρουσιάζουν την όπερα, «Μαγικός Αυλός», του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ το Σάββατο 10 Μαΐου στις 20.00 στο 2ο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Γέρακα, Αριστείδου και Κλειτάρχου, στο Γέρακα Αττικής

Ø Στήνουν ένα πρωτότυπο εργαστήρι πηλού την Κυριακή 11 Μαΐου στις 11 το πρωί στον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο πλαίσιο της 31ης Γιορτής Βιβλίου.
Οι μαθητές των τμημάτων εικαστικών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα καλούν όλα τα παιδιά να μοιραστούν μαζί τους την έντονη δημιουργικότητα και την αστείρευτη φαντασία τους δημιουργώντας τα δικά τους πηλο…έργα.